Waarom Simone voor Floor koos

Al een paar keer had Simone Tukker (27) het project Floor voorbij zien komen op Facebook. Toen ze op zoek ging naar een huurwoning in haar geliefde Amsterdam, was Floor het eerste waar ze aan dacht. Enthousiast vertelt ze haar verhaal.

“De verhuur was al gestart en omdat het zo’n mooi plan is, dacht ik dat ik te laat was. Toch belde ik de makelaar, bijna tegen beter weten in. Ik had geluk. Zelfs de studio van 38 m² die ik graag wilde, was nog te huur. Het contact met de makelaar was erg prettig. Alles werd goed uitgelegd en als ik een vraag stelde, kreeg ik binnen een half uur antwoord. Een goed begin!”

Het leukste aan Floor vind ik de locatie
“Ik kwam niet vaak in Oost, maar kende de Breakfast Club en het Volkshotel wel. Vroeger was de Wibautstraat een weg die je naar de stad bracht, nu is het er hip, gezellig en mooi. Je voelt de nieuwe energie. Ongelofelijk dat een buurt in een paar jaar tijd zo kan veranderen. Nadat de huurovereenkomst rond was, ben ik op mijn fiets gesprongen om even rond te kijken. Ja, deze plek is echt goed!”

Liever nieuwbouw
“Er zijn meer vrije sector huurwoningen op mooie plekken in Amsterdam beschikbaar, vooral in de particuliere sfeer. Maar die huizen zijn vaak oud. Ik geef de voorkeur aan nieuwbouw. Van Floor is alleen de buitenkant blijven staan. Binnen is alles nieuw, luxe, comfortabeler én ik ben de eerste bewoner waardoor ik alles helemaal naar mijn idee kan inrichten. Een frisse, nieuwe start!”

Handig het station zo dichtbij
“Ik werk in Hilversum. Nee, daar wilde ik niet wonen. Ik ben verknocht aan Amsterdam. De reisafstand valt heel erg mee hoor. Zeker als ik straks in Floor woon. Ik fiets naar de Amstel- of Muiderpoort en stap daar zo op de trein.”

Ik kan niet wachten
“Floor is nu nog in aanbouw. Maar het einde is in zicht. Begin 2018 krijg ik de sleutel en over een paar maanden mogen we een keer binnenkijken. Ik kan echt niet wachten. De mooie impressies en plattegronden geven een goed beeld, maar in het echt zal het toch anders zijn.”

Uitgelicht huuraanbod

Tweekamerappartement

Woonoppervlak: 57 - 79 m²
Kamers: 2 - 3

Driekamerappartement

Woonoppervlak: 70 - 94 m²
Kamers: 3

Amsterdam, Oost